wafle z masłem orzechowym i kajmakiem

4.5 (140 ocen)

Słodycz masy kajmakowej połączona z lekko słonym smakiem masła orzechowego.

Składniki:

  • 6 - 8 andrutów
    2-3 łyżki masy kajmakowej
    2-3 łyżki masła orzechowego >http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/maslo-orzechowe-29
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masłem orzechowym i kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Andruty przekładamy na przemian raz masą kajmakową raz masłem orzechowym. Aby łatwo się smarowało proponuję użyć plastikowej szpatułki do ciasta.
  • 2. Na posmarowane andruty kładziemy deskę, a na niej 2-3 kg cukru. Zostawiamy na 1-2 godziny. Po tym czasie andruty kroimy w dowolne kształty. Smacznego.

Porady

Zamiast gotowej masy kajmakowej możemy użyć domowego sosu toffi, przepis na sos podałam przy tym przepisie: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bananowe-ciasto-bez-pieczenia-4.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować