Wafle z masą mleczną i truskawkami

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Moje Córeczki uwielbiają wafle przekładane wszelakimi masami, kremami, galaretkami, owocami… Chyba wszystkie dzieci lubią te słodkości ;) Dzisiaj mam do zaproponowania Wam najpyszniejszą wersję wafli – z masą mleczną i truskawkami !!! Niebo w gębie… :D

  • 30 min

Składniki:


  • 5 wafli okrągłych / 4 kwadratowe
    400 g masła
    250 g mleka w proszku
    150 ml mleka
    2 łyżki cukru
    150 g truskawek
    opcjonalnie – polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą mleczną i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wraz z cukrem podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia cukru, zdejmujemy z ognia, studzimy.
  • 2. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo przestudzone mleko. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mleko w proszku, ucieramy całość do uzyskania jednolitej masy. Truskawki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy.
  • 3. Gotową masą przekładamy wafle. Całość możemy polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować