Wafle z masą kajmakową i dżemem

4.93 (153 ocen)

Wafle przełożone słodką masą kajmakową i winnym dżemem z czarnej porzeczki.

Składniki:

  • 1 opakowanie suchych wafli
    1 puszka masy kajmakowej
    1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.93 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Wafle z masą kajmakową i dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na pierwszy wafel wyłożyć połowę dżemu, przykryć waflem posmarowanym od spodu cienką warstwą masy kajmakowej.
  • 2. Kolejne dwa wafle smarować masą kajmakową a ostatni od spodu posmarować dżemem.
  • 3. Zawinąć w papier, obciążyć na godzinę.

Porady

Można użyć innego dżemu np. z mirabelek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować