Wafle truskawkowe

5 (146 ocen)

  • 5 godz.

Przepis mam z zapisek mamy.

  • 5 godz.

Składniki:

  • Składniki masy na duże kwadratowe wafle
    1 kostka margaryny
    1/2 szklanki cukru
    2 galaretki czerwone
    400 g śmietany 18%
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wafle przełożone 1. Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Margarynę rozpuścić z cukrem. Ostudzić tak by była zimna. Dodać śmietanę i tężejącą galaretkę. Wstawić do zamrażarki by dobrze stężała. Smarować wafle,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować