Wafle toffi

4.5 (146 ocen)

Proste i tanie a tak cieszą.

Składniki:

  • *1 opakowanie wafli
    *2 litry mleka
    *1 kg cukru
    *1 cały cukier waniliowy
    *2 duże łyżki margaryny albo masła
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy na małym ogniu a następnie do ciepłego mleka dodajemy stopniowo cukier. Na małym ogniu powoli gotujemy (nie zagotować) przez niecałe 4 godziny aż masa zgęstnieje. Następmnie dodajemy margarynę i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy do powstania jednolitej masy już na wyłączonym gazie. Ciepłą masą smarujemy wafle. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia ok. 2 godziny.

Porady

Po nałożeniu masy na wafle podczas stygnięcia można przykryć je deską i postawić coś ciężkiego aby wafle się lepiej skleiły i się nie rozpadały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować