Wafelki z kremem kawowym

4.49 (168 ocen)

Małe co nie co dla wielbicieli kawy.

Składniki:

  • Opakowanie kwadratowych wafli
    1 kostka margaryny (250g)
    1/2 szklanki cukru
    1 1/3 szklanki mleka w proszku
    2 łyżki mleka
    1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Krem Krem kawowy

Wafelki z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, kawę oraz 2 łyżki mleka podgrzewamy w rondelku aż skałdniki się roztopią i połączą. Gdy powstanie jednolita masa, zdejmujmy z ognia i wsypujemy mleko w proszku, mieszamy intensywnie trzepaczką aby nie powstały grudki. Masę odstawiamy do wystygniecia, od czasu do czasu mieszając. Gdy masa wystygnie i troszkę stężeje, smarujemy wafle i przekładamy, najlepiej rozsmarowywać szerokim nożem, powoli tak aby dokładnie wypełniły nam sie wszystkie kwadraciki. Wafla owijamy najlepiej w papier śniadaniowy i dociskamy, ja układamy zawsze na nim książki. Najlepszy jest wtedy gdy postoi nam przez noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować