"Pachnący" sernik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Nikt nie wątpi że wiosenne kwiaty są bardzo ozdobne. A kto słyszał że niektóre z nich są jadalne? Na przykład piękne kolorowe bratki...

  • Łatwy

Składniki:

  • - ser mielony: 500 gramów
    - śmietanka kremowa 30%: 200 mililitrów
    - cukier puder: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - żółtka: 2 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - herbatniki paczka: 2 sztuki
    - margaryna kostka: 0.5 sztuki
    - biała czekolada tabliczka: 1 sztuka
    - kwiaty jadalne np bratki, nasturcje itp: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

"pachnący" sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć na proszek. W rondelku rozpuścić margarynę i wymieszać z herbatnikami. Powstałą masą wylepić dno foremki (ok 23 cm średnicy).
  • 2. Ser, śmeitankę, cukier, mąkę ziemniaczaną i miąższ wanilii wymieszać mikserem an najwolniejszych obrotach. Dodać jajko i stopniowo po jednym żółtku.
  • 3. Wyłożyć masę serową na spód z herbatników. Formę owinąć folią aluminiową i umieścić w większej foremce. Większą foremkę napełnić do około połowy wysokości gorącą wodą i wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika. Piec ok 1h.
  • 4. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku do ostygnięcia.
    Przed podaniem posmarować sernik rozpuszczoną białą czekoladą i udekorować kwiatami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kwiaty jadalne Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować