WANILIOWE PLACUSZKI JAGLANE z dżemem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Robi się je w błyskawiczny sposób i są na tyle uniwersalne, że śmiało można kombinować z dodatkami.Dżem, masło orzechowe, krem czekoladowy, prażone orzechy czy też zwykły cukier puder pomogą stworzyć z nich pyszne danie, którym zachwycą się zarówno dzieci, jak i dorośli!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kasza jaglana – 3/4 szkl
    * mąka pełnoziarnista – 2 łyżki
    * mąka ziemniaczana – 1 łyżka
    * jajko – 1 szt
    * mleko – 0,5 szkl
    * cukier waniliowy – 1 łyżka
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * sól – 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Waniliowe placuszki jaglane z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIE:

    Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy.

    Dodajemy jajko i cukier waniliowy – miksujemy, a następnie wsypujemy mąki przesiane z solą oraz proszkiem do pieczenia.

    Smażymy niewielkie, cienkie placuszki na lekko natłuszczonej patelni.

    Podajemy na ciepło!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować