Waniliowe piankowe ciasto z malinami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielic na 2 cześci , jedna czesc wieksza na spod, i mniejszą na kruszonke.
Ciasto schłodzić.
2. Blachę o wymiarach 30 na 25 wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Większa czesc ciasta rowałkowac i wyłozyc nim dno blaszki, Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut.
Następnie odstawić do całkowitego wystudzenia.
2.Maliny opłukać.
Białka ubić z cukrami na sztywno, dodac budyń, zmiksowąc na koniec wlac olej.Wymieszać.
3. Na spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać obok siebie maliny, lekko je wtapiając w pianę. Na wierzch zetrzeć mniejsza cześć schłodzonego ciasta.
Piec w temperaturze 190ºC przez około 30 - 40 minut.Przed podaniem mozna udekorowac swiezymi malinami , smacznego.
Komentarze