Waniliowe babeczki z budyniem.

4.99 (174 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Przepyszne babeczki z budyniem.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO
    150g masła
    200g cukru pudru
    3 jajka
    250g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

    NADZIENIE
    2 torebki budyniu waniliowego
    2 żółtka
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Waniliowe babeczki z budyniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 C. Budyń przyrządż według przepisu na opakowaniu.
    Wymieszaj ostrożnie budyń z żółtkami i pozostaw masę do wystygnięcia.

    Ciasto: za pomocą mikera utrzyj masło z cukrem, aż masa stanie się gładka i puszysta. Dodawać do niej stopniowo po jednym jajku.
    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, nastepnie dodaj tłuszcz i połączony z cukrem i jajkami.
    Papierowe foremki ułóż na blasze do babeczek. Wypełnij je ciastem, umieszczając na wierzchu porcje budyniu.
    Babeczki piec na srodkowym poziomie piekarnika przez ok 15 minut, pozostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować