Vegańskie curry

0 (0 ocen)

zdrowe i sycące

Składniki:


  • 1 mały kalafior podzielony na różyczki
    1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
    czerwona cebula drobno pokrojona
    puszka ciecierzycy,jeśli jej nie lubicie ciecierzyce możecie zastąpić białą fasolą,tak jak u mnie w domu domownicy raczej za ciecierzycą nie przepadają
    3 główki czosnku,drobno posiekane
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki curry
    1 łyżeczka cynamonu
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski)
    1 szklanka bulionu z warzyw lub wody
    1 mała cukinia
    szczypta mielonej kolendry
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 mały goździk
    1 łyżeczka kurkumy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Vegańskie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy,dodaj cebulę i podduś. Dodaj kalafior i paprykę,smaż przez około 5 minut do momentu gdy kalafior zacznie robić się miękki.
  • 2. W między czasie na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy dodając czosnek i resztę przypraw.
    Połącz i zdejmij z ognia z mieszanka przypraw będzie dobrze ciepła.
    Do kalafiora dodaj mieszankę przypraw, ciecierzycę,cukinię i bulion. Gotuj bez przykrycia przez około 25-30 minut od czasu do czasu mieszając.

Porady

Curry najlepiej podawać z ryżem typu basmati lub z ryżem brązowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować