1.Biszkopty posmarować powidłem i składać do siebie spodami, następnie ułożyć na blasze o wymiarach 20cm x 35cm.
2.Ciasto: margarynę, cukier i cukier wanilinowy gotować 5 minut. Następnie dodać kakao, wodę i zagotować.
3.Po wystygnięciu dodać żółtka, jajko, mąkę, proszek do pieczenia - to wymieszać i na końcu dodać pianę ubitą z białek.
4.Ciastem zalać biszkopty i piec w temperaturze 170 - 180, około 30 - 40 minut.
5.Krem: zagotować mleko z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać jajka wymieszane z mąką poznańską i ziemniaczaną.
6.Powstały krem wystudzić i utrzeć z masłem.
7.Polewa: Żelatynę zalewamy zimną wodą (około 100ml). Margarynę, cukier puder, kakao oraz namoczoną żelatynę wrzucamy do rondelka z 2 łyżkami gorącej wody, podgrzewamy na wolnym ogniu aż składniki się połączą (nie zagotowywać). Następnie odstawiamy do przestudzenia. Do lekko ciepłej polewy dodajemy śmietanę i mieszamy.
Komentarze