Uśmiechnięty miś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubjamy,
stopniowo wsypując 1,5 szkl.
cukru pudru. Żółtka ubijamy
z resztą cukrów. Mieszamy
z przesianą mąką z proszkiem
i pianą. Pieczemy w tortownicy (śr. 28 cm) ok. 35 minut
w temp. 180 °C. Studzimy. Wycinamy
kształt głowy misia.
Przekrawamy na 3 placki.
2.Masa: jajka ubijamy z cukrem
na parze. Lekko studzimy,
dodajemy margarynę
i ponownie ubijamy. Dzielimy na pół: do jednej części dodajemy
kawę, do drugiej aromat.
3.Układamy warstwy: placek,
ok. 1/2 masy śmietankowej,
placek, ok. 1/2 masy kawowej,
placek. Wierzch i boki tortu
dekorujemy resztą mas i pisakami.
Ustawiamy figurki.
Komentarze