Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 26 godz.

Idealny na niedzielny obiad, polecam warzywa do tego bo są zdrowe.

  • 26 godz.

Składniki:

  • 1 kg udziec z indyka bez kości
    sól, pieprz
    1 łyżka majeranku
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1/2 selera naciowego
    1/4 brokuła
    2 marchewki
    olej rzepakowy
    pietruszka świeża

Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso zamarynowane 1. Mięso myję, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, dodaję sól, pieprz, majeranek, pokrojoną cebulkę, czosnek rozduszony, trzy łyżki oleju. Dokładnie mieszam wszystko i odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień mięso przekładam do brytfanny, i podpiekam do miękkości około 30 minut. W miedzy czasie podlewam mięso wodą.
  • warzywa pokrojone 2. Seler naciowy kroję na mniejsze kawałki, marchewkę obieram, myję i kroję na plastry. Przesmażam warzywa na patelni. Brokuł gotuję aldente w osolonej wodzie. Warzywa doprawiam solą, i podaje razem z kawałkami indyka. Dekoruję pietruszką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy