Udka zapiekane z ryżem i warzywami

4.5 (176 ocen)

Łatwe w przygotowaniu

Składniki:

  • 3 udka
    2 szkl. ryżu
    3 szkl. wody
    1/2 kostki margaryny
    2 kostki rosołowe drobiowe
    1 mała cebula
    przyprawa do kurczaka
    sól , pieprz
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ulubione warzywa np;
    kalafior,brokuł, papryka czerwona, żółta, marchewka, pieczarki ( ja dodaje warzywa na patelnie bez ziemniaków)
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka zapiekane z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka podzielić na części ,umyć posypać przyprawami odstawić na ok 1 godz. (ja lekko podsmażam)
    Warzywa oczyścić pokroić w kawałki wymieszać razem (jeśli to mrożonka podsmażyć na łyżce margaryny )
    Na patelni roztopić trochę margaryny usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę . Wlewamy 3 szklanki wody, dodać koncentrat i kostki rosołowe. Zagotować.
    Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż oraz połowę warzyw udka i reszte warzyw zalać to wszystko gorącą zalewą przykryć pokrywą lub folią aluminiową Pieczemy ok. 1 godz. w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować