Udka z warzywami.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie, proste do przygotowania danie.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
    1 brokuł
    1 cukinia
    25 dag pieczarek
    3 pomidory
    3 łyżki ketchupu
    pół szklanki bulionu
    sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy

Udka z warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka opłukać, następnie natrzeć przyprawami i odstawić na ok. 2 godziny.
  • 2. Warzywa umyć. Brokuł podzielić na różyczki. cukinię obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki.
  • Udka z warzywami w woreczku do pieczenia. 3. Udka i warzywa umieścić w woreczku do pieczenia i zalać sosem przygotowanym z bulionu, ketchupu i przypraw. Woreczek umieścić na blasze i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy