Udka z kaczki z żurawiną i faszerownymi ziemniakami i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka umyć osuszyć włożyć do rękawa dodać przyprawy i piec 90min
Żórawina pokroić drobniej na patelni rozpuścić masło włożyć żórawinę dodać miód i wino gotować ,aż odparuje można dodać trochę soku z cytryny i szczyptę soli
Ziemniaki po ugotowaniu obrać ze skórki przekroić na pół wydrążyć łyżeczką potem nakładać farsz i zapiec w piekarniku 20 min
Farsz kapustę pokroić drobno przesmażyć na patelni , cebulę też przesmażyć , kiełbaskę pokrojoną w kostkę też przesmażamy potem gotujemy do miękkości doprawiamy do smaku
Sałatka pokroić ziemniaki , ser ,natkę i cebulę drobno fasole odlać i przepłukać wodą potem dodając olej i pierz wymieszać
Komentarze