Udka wyluzowane ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka z kurczaka przekrawam wzdłuż i wyjmuję kostki. Mięso przekładam do miski, dodaje pokrojoną cebulę, sprasowany czosnek, olej, ocet winny, sól, pieprz, bazylię, majeranek. Mięso odkładam do lodówki w marynacie na noc.
Szparagi białe obieram i gotuję w osolonej wodzie pięć minut. Dodaję szparagi zielone i dalej gotuję aż będą aldente. Około 10 minut razem. Na każdym kawałku udka układa po dwie szparagi zielone i jedną białą. Ściągam je za pomocą grubej nitki w rulon. Smażę na wolnym ogniu na maśle klarowanym około 45 minut. Przed podaniem usuwam nitki.
2.Dodaję szparagi zielone i dalej gotuję aż będą aldente. Około 10 minut razem. Na każdym kawałku udka układa po dwie szparagi zielone i jedną białą. Ściągam je za pomocą grubej nitki w rulon. Smażę na wolnym ogniu na maśle klarowanym około 45 minut. Przed podaniem usuwam nitki.
3.Ściągam je za pomocą grubej nitki w rulon. Smażę na wolnym ogniu na maśle klarowanym około 45 minut. Przed podaniem usuwam nitki.
Komentarze