UDKA W SOSIE ŚMIETANOWO- PAPRYKOWYM

4.5 (140 ocen)

  • 10 min

Są złociste, soczyste oraz bardzo szybki w przyrządzeniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 udek,
    200 g śmietany 18%,
    200g ketchupu,
    4 łyżeczki ostrej papryki,
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna,
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w sosie śmietanowo- paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śmietanowe udka 1. Udka oczyścić, umyć. Przyprawić przyprawami. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Ketchup, śmietanę oraz paprykę wymieszać. Zalać udka. Piec pod przykryciem 30min w 180st C. 10 minut przed końcem pieczenia odlać sos. Zapiec na złocistą i chrupiącą skórkę.

Porady

W ten sposób można upiec także skrzydełka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować