Udka w marynacie cebulowej

0 (0 ocen)

Soczyste, miękkie i smaczne

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka

    Marynata:
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka startego imbiru
    1 łyżka oleju z orzechów włoskich
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżka słodkiego sosu chili
    5 łyżek sosu sojowego

Udka w marynacie cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka 1. Ćwiartki przeciąć umyć i osuszyć.
  • Składniki marynaty 2. Imbir, czosnek i cebulę drobno posiekać, dodać pozostałe składniki.
  • Marynata 3. Wszystko razem wymieszać.
  • Udka w marynacie 4. Włożyć udka do marynaty na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
  • Przed pieczeniem 5. Po wyjęciu z marynaty włożyć udka do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika.
  • Po upieczeniu 6. Piec ok. godziny w temp. 190*C. Pod koniec odkryć w celu przyrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy