Udka w cieście musztardowo - kawowym

0 (0 ocen)

Proste i bardzo smaczne danie, idealne jako mięsny element obiadu lub jako treściwa zakąska imprezowa. Ciasto z ciekawymi dodatkami smakowymi świetnie komponuje się z drobiem. Polecam!

Składniki:

  • 2 ćwiartki drobiowe (łącznie 750 g)
    2 jajka
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    3 łyżeczki musztardy miodowej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich suszonych
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (granulat)
    1/3 łyżeczki mielonych nasion kozieradki
    szczypta chilli
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    olej do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Udka w cieście musztardowo - kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka w cieście musztardowo - kawowym 1. Składniki, pomijając ćwiartki i olej, wymieszać. Mięso umyć, wysuszyć, podzielić na uda i podudzia, a następnie włożyć do przygotowanego ciasta. Po dokładnym natarciu mięsa mieszanką całość włożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
  • Udka w cieście musztardowo - kawowym 2. Naczynie do zapiekania natłuścić olejem. Włożyć zamarynowane i pokryte ciastem mięso.
  • Udka w cieście musztardowo - kawowym 3. Piec bez przykrycia ok. 40 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować