udka kurczaka do pieczywa z szynkowara

4.49 (161 ocen)

jest dużo pysznej galaretki, wędlinka jest smaczna, domowa i wiemy co jemy.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udka kurczaka całe 4 sztuki, żelatyna 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, woda 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka do pieczywa z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. udka średnie wielkości umyć, osuszyć i mięso obrać z kości bez skóry i chrząstek, dodać wszyskie składniki i tak długo wyrabiać aż masa będzie kleista
  • etap 2. masę przełożyć do woreczka, włożyć do szynkowara , zamknąć szybkowar i schować do lodówki na 24 godziny
  • etap 3. do garnka włożyć podstawkę lub ściereczkę, wstawić szynkowar, wlać wodę do do wysokości szynkowara, gdy woda osiągnie 85 C to w tej temperaturze parzyć (nie gotować) 90 minut, szynkowar opłukać zimną wodą i schowac dolodówki najlepiej na całą noc
  • etap 4. szynkowar polać krótko gorącą wodą, otworzyć i woreczek lekko można wyjąć
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować