Udka faszerowane serem feta podane na surówce.

4.5 (184 ocen)

Pyszne udka faszerowane serem fata z dodatkiem surówki z marchwi i pomarańczy.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 średnie udka
    3/4 kostki sera feta
    4 marchewki

    Składnik dodatkowy
    1 pomarańcza

    składniki robocze:
    pieprz cayenne
    papryka słodka
    czosnek granulowany
    przyprawa do kurczaka po staropolsku
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Udka faszerowane serem feta podane na surówce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowanie udka 1. Udka wymyć, osuszyć, usunąć kości. Ser feta rozdrobnić widelcem dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, czosnek granulowany, dokładnie wymieszać. Na udko nałożyć farsz z sera feta.
  • Udko gotowe do pieczenia 2. Dokładnie zwinąć, obwiązać nicią. Posypać przyprawą do kurczaka, czosnkiem oraz papryką. Piec ok 25 min w temp.180*C na złoty kolor.
  • Przygotowywania surówki 3. Surówka: marchewkę umyć, obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę, wymyć, osuszyć, obrać, usunąć błony, pokroić. Marchewkę połączyć z pomarańczą, dodać odrobinę oliwy, przyprawić solą i pieprzem.
  • Gotowa potrawa 4. Surówkę ułożyć na talerzu i położyć upieczone udko. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Sery Udka z kurczaka Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować