Udka faszerowane serem feta podane na surówce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka wymyć, osuszyć, usunąć kości. Ser feta rozdrobnić widelcem dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, czosnek granulowany, dokładnie wymieszać. Na udko nałożyć farsz z sera feta.
2.Dokładnie zwinąć, obwiązać nicią. Posypać przyprawą do kurczaka, czosnkiem oraz papryką. Piec ok 25 min w temp.180*C na złoty kolor.
3.Surówka: marchewkę umyć, obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańczę, wymyć, osuszyć, obrać, usunąć błony, pokroić. Marchewkę połączyć z pomarańczą, dodać odrobinę oliwy, przyprawić solą i pieprzem.
4.Surówkę ułożyć na talerzu i położyć upieczone udko. Smacznego!
Komentarze