Udka faszerowane mięsem mielonym z indyka i warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne faszerowane udka, idealne na świąteczny obiad.Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:



  • 6 udek z kury
    500g. mięsa mielonego z indyka
    200g. śmietany 18%
    150g. groszku konserwowego
    150g. fasoli czerwonej konserwowej
    150g. papryki konserwowej pokrojonej w kostkę
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki sklarowanego masła
    sól,pieprz,papryka słodka,imbir do smaku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka faszerowane mięsem mielonym z indyka i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka płuczemy pod bieżącą wodą.Cienkim ostrym nożem ostrożnie luzujemy z kości tak aby nie uszkodzić skóry.Do miski wrzucamy mięso mielone,wlewamy śmietanę,dodajemy,groszek,fasolę,paprykę,wsypujemy natkę,doprawiamy do smaku,mieszamy.Udka dokładnie nadziewamy mięsem,zszywamy nicią,kładziemy na blachę posmarowaną masłem,posypujemy papryką i solą ,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160`C na 1.5h.(długość pieczenia zależy od wielkości udek) od czasu do czasu obracamy i polewamy sosem z pieczenia.Nakładamy na talerze podajemy z ziemniakami lub kluskami.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować