Udka duszone z papryką

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 żółte papryki
    4 gałązki rozmarynu
    800 g udek z kurczaka
    2 łyżki oliwy
    puszka pomidorów
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka duszone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Papryki umyłem ,przekroiłem na pół ,usunąłem gniazda nasienne. Miąższ pokroiłem w paski. Rozmaryn umyłem ,osuszyłem i drobno posiekałem.
    Udka umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem dużą ilością soli i pieprzu.
    W brytfance rozgrzałem oliwę i na dużym ogniu podsmażyłem udka. Wsypałem cebulę i czosnek ,chwilę smażyłem. Dodałem pomidory razem z zalewą ,paprykę i rozmaryn. Wymieszałem. Przykryłem i piekłem 40 min w temperaturze 200 stopni C. Ponownie doprawiłem. Podałem z chrupiącym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować