Udka curry w jogurcie

4.5 (188 ocen)

  • Dla 4 osób

Bardzo kruche i aromatyczne mięso kurczaka, uzyskane dzięki zamarynowaniu udek w jogurcie curry. Kolor, zapach, smak i prostota to ważne atuty w tym daniu.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 4 udka kurczaka
    - 1 duży jogurt naturalny
    - 1 łyżeczka curry
    - sól, pieprz do smaku
    - płatki suszonych pomidorów
    - posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka curry w jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka curry w jogurcie 1. - Udka posypać solą i pieprzem.
    - Jogurt wymieszać z curry, dodać sól, pieprz i zalać udka na noc.
    - Udka wyłożyć na blaszkę do pieczenia.
    - Piec w temperaturze 170 st.C przez 1 godzinę.
    - Przed podaniem posypać płatkami suszonych pomidorów i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować