Sernik w łatki

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Palce lizać!

  • 30 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x40cm
    Ciasto:
    5 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    3 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 -3 łyżki kakao
    6 -7 łyżek masła czekoladowego typu Nutella

    Masa serowa:
    500g sera
    70g masła
    4 jajka
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki pszennej
    Niepełne ¾ szklanki cukru
    Cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w łatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na puch. Następnie wlewać stopniowo olej, a na koniec cały czas ucierając wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przelać do formy, posypać ją połową kakao, wylać masę serową, ponownie posypać resztą kakao i zalać pozostałym ciastem. Na cieście kłaść kupkami niewielkie ilości masła czekoladowego. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta.
  • 2. Masa serowa: Masło rozpuścić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać masło, ser, na końcu budyń. Dokładnie wszystko połączyć mikserem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować