TYMBALIKI

4.5 (189 ocen)

Proste, pyszne i efektowne

Składniki:

  • 8 dużych lub 16 małych plastrów szynki konserwowej
    6 jajek na twardo
    Chrzan (najlepiej” URBANEK”)
    Łyżka majonezu
    Sól, pieprz
    Żelatyna
    Rosól, lub wywar z kostki rosołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tymbaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki wody
  • 2. Do 400 ml wody dodajemy kostke rosołową i gotujemy,następnie dodajemy rozpuszczona żelatynę i mieszamy. Po lekkim przestygnięciu przelewamy wywar przez gazę
  • 3. Bierzemy po jednym plasterku szynki i zawijamy z jajkami w rulony-układając na półmisku jeden przy drugim
  • 4. Jajka kroimy w kostkę i mieszamy z chrzanem, majonezem i odrobiną soli i pieprzu
  • 5. Dekorujemy dowolnymi warzywami i zalewamy zimną i lekko tężejacą żelatyną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować