Turecki krem orzechowy

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Uwielbiam takie połączenia, ten krem to inspiracja turecką kuchnią, pełną kasz , orzechów i miodu. Idealne na deser lub śniadanie. W wersji wegańskiej nabiał można zastąpić śmietanką kokosową.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 łyżki ugotowanej kaszy np. bulgur lub jaglanej
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka sera białego
    1 łyżka miodu
    1 łyżka masła orzechowego
    orzechy i miód do dekoracji

Turecki krem orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki kremu miksujemy przez 2 minuty.
    Podajemy z miodem i orzechami.
    Najsmaczniejszy jest po kilku godzinach chłodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy