Jajka faszerowane tuńczykowe z kaparami

4.5 (147 ocen)

  • 5 min

Moja rodzina uwielbia jajka faszerowane. Oto przepis na jedne z nich.

  • 5 min

Składniki:

  • 6 jajek
    5 dag tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki majonezu
    małą cebula
    łyżka posiekanego szczypiorku
    jabłuszka kaparowe
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykowe z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
    Tuńczyka osączyć z zalewy.Cebulę drobno posiekać.Żółtka, tuńczyka, cebulę, majonez, szczypiorek oraz 3 jabłuszka kaparowe zmiksować na jednolitą masę.Przyprawić do smaku solą.
  • 2. Połówki białek wypełniać farszem i udekorować każde jajko połówką jabłuszka kaparowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować