Tuńczyk w otchłani

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Patrycja Budziak

  • Łatwy

Składniki:

  • - puszka tuńczyka w oleju: 1 sztuka
    - torebka ryżu: 1 sztuka
    - puszka kukurydzy: 1 sztuka
    - Posiekany koperek: 1 łyżka
    - posiekana natka pietruszki: 1 łyżka
    - czosnek: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 0.5 sztuki
    - posiekane listki mięty: 3 sztuki
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - oliwa: 4 łyżki

Tuńczyk w otchłani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Czosnek drobno siekamy, cebulę również. Paprykę kroimy w paseczki.
  • 2. Do warzyw z ryżem dodajemy tuńczyka, kukurydzę i zioła. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i oliwą i chłodzimy 1-2 godz.

Komentarze

Podobne przepisy