Twarożek śniadaniowy

5 (184 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na piątkowe śniadanie na smakowita pajdę.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g twarogu białego
    1 cebula
    szczypiorek lub natka pietruszki
    200g śmietany 18 %
    50 ml mleka lub kremówki 30%
    sól i pieprz do smaku

    pieczywo.
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Twarożek Ser

Twarożek śniadaniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twaróg 1. Twaróg wkładamy do miski, rozdrabniamy widelcem na kawałki, dodajemy śmietanę i mleko.
  • twarożek 2. Siekamy cebulę, szczypiorek i pietruszkę.
  • Twarożek 3. Wszystko wkładamy do twarogu, delikatnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeśli twaróg jest zbyt gęsty dodaj mleka.

Porady

Twarożek podajemy z pieczywem jak i z ziemniakami do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować