Ciekawy pomysł na miłe rozpoczęcie dnia. Idealne dla osób, którym znudziły się j.ż kanapki oraz dla dzieci, które nie przepadają za twarogiem i jabłkiem w czystej (jawnej) postaci.
5 (193 ocen)
Porady
Dobrze jeżeli jabłko wykorzystamy razem ze skórką, ponieważ podczas obierania pozbywamy się jednocześnie części jabłka, pomiędzy skórką, a miąższem, która jest najbardziej bogata w witaminy. Deser bardzo dobrze komponuje się również z migdałami oraz orzechami. Płatki lub otręby przed dodaniem do miseczki można podprażyć na patelni. Jeżeli ktoś ma dzieci, to polecam włączenie ich w proces tworzenia tego dania, co rozbudzi ich wyobraźnię i pobudzi apetyt. Ważne jest, aby dodać słodkie jabłko, ponieważ zawarta w nim fruktoza sprawi, że deser będzie słodszy. Przez co nie trzeba będzie dosładzać go cukrem w innej postać i dodawać zbędnych kalorii
Komentarze