Twarogowe gofry

4.51 (148 ocen)

  • 40 min

Aromatyczne, chrupiące i przepyszne gofry. Polecam i małym i dużym łasuchom :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 250 gr cukru
    250 gr miękkiej margaryny
    1 łyżka cukru waniliowego
    250 gr mąki pszennej
    250 gr twarogu
    ½ szkl. mleka
    6 jajek
    1 garść płatków migdałowych
    Cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Twarogowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać ze sobą mąkę, cukier i cukier waniliowy. Dodać twaróg, jajka i margarynę. Całość zmiksować, następnie dodać mleko i ponownie zmiksować. Na końcu dodać migdały w płatkach i delikatnie wymieszać. Ciasto ma być gęste.
  • 2. Do rozgrzanej gofrownicy nalewać porcję ciasta i piec kilka minut na złoty kolor. Gotowe gofry ostudzić na kratce kuchennej i udekorować cukrem pudrem.

Porady

Składniki podane na ok 18 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować