Smaczny deser , którego głownym składnikiem jest kasza manna, której sie nie wyczuwa. Tanio, a pysznie. A kolory na nim wywołują usmiech . Dzieciaki szybko proszą o dokładkę
Trójwarstowa maniaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, cukier, cukier waniliowy i margaryne pokrojona na mniejsze kawałeczki gotujemy. Dodajemy kaszę, ciagle mieszamy az zgęstnieje.
2.Masę manną dzielimy na połowę. Do jednej połowy dodajemy łyżkę kakao. Dokładnie mieszamy.
3.Do tortownicy o srednicy 26cm wykładamy biszkopty na dno. Na nie wylewamy ciemną masę. Nastepnię jasną.
4.Brzoskwinie z puszki miksujemy na gładką masę.
5.Do pół szklanki soku z brzoskwiń dodajemy 2 łyzki żelatyny. Odstawiamy na 5 minut po czym żelatyne podgrzewamy. Dodajemy do zmiksowanych brzoskwin, miksujemy. Wylewamy do tortownicy.
6.Odstawiamy do stężenia, wykładamy plasterki kiwi.
Komentarze