truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Każdy z nas uwielbia truskawki i czekoladę. A w połączeniu te dwa składniki to bardzo silny afrodyzjak. Idealnie sprawdzi się jako słodki deser na kolację we dwoje, a bez dodatku alkoholu z całą pewnością będą zajadać się nimi dzieci.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
    1 tabliczka miętowej czekolady
    skórka z 1/2 cytryny
    3 łyżki likieru pomarańczowego
    6 łyżek mleka
    1/2 szklanki kokosu

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czeko 1. Czekoladę dzielimy na kostki, dodajemy likier pomarańczowy, skórkę cytrynową i mleko. Wszystko roztapiamy w kąpieli wodnej (miska z czekoladą nie może dotykać wody, inaczej czekolada się przypali).
  • 2. Umyte i osuszone truskawki maczamy w czekoladzie, a część z nich także w kokosie. Truskawki układamy płasko na tacce i chłodzimy w lodówce ok 1 godz.
    Jeżeli truskawki będą wilgotne, czekolada będzie po nich spływać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy