Truskawkowy zawrót głowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Prosty, lekki deser na zimno z mnóstwem świeżych owoców.

  • 30 min

Składniki:

  • około 40 dag świeżych truskawek
    500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
    2 galaretki truskawkowe
    kiwi
    biszkopty na dno użyłam domowych: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopciki-naturalne

Truskawkowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Drugą rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkoptami wykładamy spód formy (użyłam formy na tartę o średnicy 28 - 30 cm, może być również tortownica o tej samej średnicy).
    Mleko ubijamy mikserem na puszystą pianę, dodajemy przestudzoną galaretkę. Pianę wykładamy na spód z biszkoptów. Odstawiamy do lodówki by piana trochę stężała, wystarczy około 15 minut. Na zastygłej pianie układamy pokrojone kiwi i kawałki truskawek. Owoce zalewamy drugą galaretką. Odstawiamy do lodówki by galaretka dobrze stężała.

Porady

Możemy użyć dowolnych ulubionych owoców i smaków galaretek.

Notka redakcyjna

PPWS_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy