Truskawkowo - nutellowy torcik na zimno

5 (177 ocen)

  • 2 min

Pyszny i lekki torcik truskawkowo - nutellowy

  • 2 min

Składniki:

  • Składniki warstwa truskawkowa:

    300 ml śmietany 30%
    350 g serka homogenizowanego waniliowego
    1 galaretka truskawkowa
    truskawki ( u mnie około 300 -400g)


    Składniki warstwa nutellowa:

    300 ml śmietany 30%
    250 g serka mascarpone
    nutella ( u mnie 3 łyżki)
    1 łyżka rozpuszczonej żelatyny


    Dodatkowo:

    biszkopty okrągłe
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowo - nutellowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód tortownicy układamy biszkopty. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy, jak będzie ubita, dodajemy serek, zmiksowane wcześniej truskawki i ostudzaną galaretkę. Ja na chwilę wstawiłam wszystko jeszcze do lodówki i jak zaczęło gęstnieć wyłożyłam na biszkopty. Włożyłam na jakieś 30 minut do lodówki.
    Do kolejnej warstwy śmietanę również ubiłam, do ubitej dodałam serek mascarpone, nutellę i na końcu rozpuszczoną żelatynę. Całość wyłożyłam na warstwę truskawkową. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować