Pyszniutkie ciasto które nie wymaga pieczenia, w sam raz na letnie dni kiedy żar leje się z nieba a my pragniemy skosztować coś słodkiego nie otwierając piekarnika. Gorąco polecam posmakuje każdemu - gwarantuje!
20 min
Składniki:
Forma:23*38
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Masa serowa:
1/2 l serka Danio waniliowe
1/2 l śmietany kremówki
5 łyżek żelatyny
cukier puder do smaku
Masa Truskawkowa:
1 l jogurtu truskawkowego np. Jogobella
5 łyżek żelatyny
cukier puder do smaku
Dodatkowo:
3 galaretki truskawkowe
ok. 1/2 kg truskawek
Truskawkowiec -ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa Serowa: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Do ubitej z cukrem pudrem śmietany dodać serek waniliowy i rozpuszczoną letnią żelatynę.
2.Masa Truskawkowa: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Jogurt roztrzepać z cukrem pudrem i polączyć z przestudzoną żelatyną.
3.Galaetki truskawkowe przygotować wg przepisu na opakowaniu. Truskawki odszypulkować i umyć.
4.Na dnie formy ukladamy biszkopty jden obok drugiego. Wylewamy masę serową, czekamy chwilkę aż zacznie tężeć i wylewamy masę truskawkową . Na masie truskawkowej ukladamy truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce. Smacznego.
Komentarze