Truskawkowe naleśniki

4.5 (187 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

klasyczne naleśniki z serem, ale dzięki truskawkom w kolorze czerwonym ...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka: 10 łyżek
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - kisiel truskawkowy: 1 opakowanie
    - mus truskawkowy: 4 łyżki
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - cukier: 2 łyżki
    - Ser biały: 25 dekagramów
    - truskawki: 25 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Truskawkowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek, mąki, mleka, szczypty soli, proszku do pieczenia, łyżki cukru, kisielu (sypki), musu truskawkowego, łyżki oleju zrobi ciasto naleśnikowe. Odstawić.
  • 2. Usmażone naleśniki posmarować serem, zwinąć w rulony. Każdy przeciąć pod kątem.
  • 3. W tym czasie zmiksować ser z cukrem (do smaku). Można dodać do sera kilka rodzynek. Rozgrzać na patelni do naleśników łyżkę oliwy obracając patelnią tak by cała się natłuściła. Zlać oliwę. Nabierać chochelką do zupy ciasto naleśnikowe i wlewać na patelnię. Rozprowadzić ciasto na patelni obracając nią. Usmażyć w ten sposób 9-10 naleśników - jeśli damy więcej ciasta naleśników będzie mniej).
  • 4. Podawać posypane pokrojonymi truskawkami i polane musem truskawkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować