Truskawkowe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Deser do przygotowania w pucharkach, ale również w jednym naczyniu.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana kremówka 30%: 1 szklanka
    - cukier: 2 łyżki
    - mascarpone: 500 gramów
    - syrop truskawkowy: 2 szklanki
    - truskawki: 500 gramów
    - BISZKOPTY OKRĄGŁE: 25 sztuk
    - starta czekolada lub wiórki czekoladowe: 2 szczypty

Truskawkowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone ubij z cukrem. Oddzielnie ubij schłodzoną kremówkę. Połącz ubitą śmietankę z serkiem.
  • 2. Biszkopty namocz w syropiei układaj warstwami :
    - warstwa kremu,
    - warstwa biszkoptów,
    - warstwa truskawek.
    Należy zakończyć kremem i schłodzić.
  • 3. Przed podaniem posypać czekoladą i udekorować świeżymi truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy