TRUFLE Z PŁATKÓW OWSIANYCH GÓRSKICH

4.49 (179 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

SMACZNE KULECZKI

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 KG PŁATKÓW OWSIANYCH GÓRSKICH( BO TE SĄ NAJLEPSZE),
    1 SZKLANKA CUKRU,
    4 ŁYŻKI KAKAO,
    250 GRAM MASŁA,
    8-10 ŁYŻEK MLEKA 3%,
    CUKIER WANILIOWY 16 GRAM,
    WIÓRKI KOKOSOWE DO OTACZANIA LUB PRAŻONE PESTKI SŁONECZNIKA.
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Trufle z płatków owsianych górskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Trufle z płatków owsianych górskich 1. Mleko zagotować z cukrem, masłem, wanilią, kakao, szczyptą soli. dodać płatki górskie, wymieszać, podgrzać 5 minut bardzo dokładnie mieszając, aby masa się nam nie przypaliła. gdy masa jest zbyt rzadka dodać mleka w proszku pełnego.Można dodać kilka kropel aromatu rumowego. Maczając ręce w zimnej wodzie formujemy kulki i otaczamy w wiórkach lub słoneczniku ew. mielonych biszkoptach. Można też zrezygnować z panierki
    Tradycyjnie rozłożyć kulki na tacy, lekko zamrozić i przełożyć do woreczka foliowego, trzymać w chłodzie lub zamrozić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować