TRUFLE CZEKOLADOWE Z AMARETTO I MIGDAŁAMI

1 (1 ocen)

  • 30 min

W cukierniach i kawiarniach ciągle kosztują „krocie”, a w domu za niewielkie pieniądze możemy przyrządzić swoje ulubione.Amaretto , migdały i czekolada – trio ideale, które połączone razem zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.Idealne na prezent np. dla ukochanej osoby.

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:

    ( 10 szt. )

    * czekolada ( dobrej jakości, 70% kakao ) – 90 g

    * masło – 20 g

    * likier Amaretto – 1 łyżka

    * cukier puder – 2 łyżki

    * mielone migdały – 30 g

    * kakao – do obtoczenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Trufle

Trufle czekoladowe z amaretto i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej na gładką masę, dodajemy Amaretto i dokładnie mieszamy.

    Dodajemy masło, dosypujemy cukier puder i starte ( albo drobno posiekane ) migdały.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce do przestudzenia.

    Po wystudzeniu formujemy kulki i obtaczamy w kakao.

    Odstawiamy do schłodzenia.

    Pyszne!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amaretto Czekolada Kakao Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować