Tradycyjne ruskie pierogi

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Za czym najbardziej tęsknie podczas zagranicznych wakacji? .... za pierogami :D

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    ½ szklanki mleka
    1 łyżka oleju
    ¼ szklanki gorącej wody
    szczypta soli

    Farsz
    500g ugotowanych ziemniaków
    250g twarogu chudego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    sól i pieprz

    Ponadto:
    1 cebula
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi ruskie

Tradycyjne ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi ruskie 1. Przygotowanie:
    Farsz: Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree. Cebulę drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oliwie. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie połączyć.
  • pierogi ruskie 2. Ciasto: Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto dodając wodę oliwę i sól. Ciasto partiami rozwałkować, wykrawać krążki np. szklanką, na każde kółeczko nakładać porcję farszu. Następnie zalepić. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia – nie przykrywać pokrywką.Podawać z tłuszczem i usmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tabasco Ziemniaki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować