Tradycyjna szparagówka w bułce tartej

5 (183 ocen)

Od dzieciństwa uwielbiam ten dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1kg żółtej fasoli szparagowej
    łyżeczka cukru
    łyżeczka soli
    ok.50g masła
    pół szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tradycyjna szparagówka w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy i odkrawamy końcówki. Gotujemy do miękkości w dużym garnku, w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Czas gotowania jest uzależniony od tego, czy fasolka jest młoda czy stara.
    Gdy fasolka jest miękka odcedzamy.
  • 2. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego bułkę tartą i smażymy 3-5min. Dodajemy fasolkę, dokładnie lecz delikatnie mieszkamy wszystko i smażymy 5min.

Porady

Masła i bułki tartej możemy użyć mniej- w zależności od naszych własnych upodobań.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować