Tradycyjny kompot domowy z porzeczek i agrestu.

4.96 (176 ocen)

  • 40 min

Moja babcia podaje go do każdego obiadu. Jest bardzo smaczny, przypomina lato,a jego główną zaletą jest to, że możemy przygotować go z zamrożonych owoców. Jest banalnie prosty i stanowi świetną odskocznię do soków i napojów ze sklepu.

  • 40 min

Składniki:

  • * 6 l wody
    * po 0,5 kg czerwonych i czarnych porzeczek
    * 3 szklanki miękkiego agrestu (najlepiej czerwonego)
    * cukier
Wystaw ocenę:

4.96 (176 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Tradycyjny kompot domowy z porzeczek i agrestu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie umyć. Agrest pozbawić szypułek oraz dolnych odrostów. Porzeczki porozdzielać z gałązek.
  • 2. Umyte owoce wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Po ugotowaniu i ostygnięciu słodzimy wedle uznania.

Porady

Kompot można przygotować z zamrożonych owoców. Im więcej damy owoców, tym intensywniejszy kolor uzyskamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować