Trójkolorowy makaron z cukinią i grillowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natłuścić oliwą, obsypać przyprawą do kurczaka i pieprzem. Grillować. W rondelku podgrzać jogurt, przyprawić szczyptą gałki muszkatołowej. Dodać 15 dag startego żółtego sera, energiczne wymieszać, aż sos zgęstnieje. Można również dodać startego parmezanu. Na koniec dodać posiekany koperek. Cukinię umyć, obieraczką do warzyw ciąć cienkie plastry, które potem pociąć na paski. Patelnię delikatnie natłuścić (wystarczy pędzelkiem), cukinie podsmażyć po około 1,5 min uty z każdej strony. Gorący makaron przełożyć na talerz, grillowanego kurczaka pokroić w plastry, dodać cukinię, polać sosem serowym.
Komentarze