Trofiette z szarym sosem i mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie idealne dla osób zapracowanych. Szybki efekt smakowy gwarantowany. Makaron w tej postaci jest bardzo aromatyczny i nie sposób przestać jeść.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu trofiette
    250 g mięsa mielonego z łopatki
    duża cebula
    4 ząbki czosnku
    masło klarowane
    400 ml bulionu wołowego
    liść laurowy
    ziele angielskie (kilka sztuk)
    łyżeczka mąki ziemniaczanej
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Trofiette z szarym sosem i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Trofiette z szarym sosem i mięsem mielonym 1. Na niewielkiej ilości masła szklimy cebulę pokrojoną w piórka i ząbki czosnku. Zalewamy bulionem ,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 15 min ,studzimy.
    W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu ,odcedzamy.
    Mięso smażymy na rozgrzanej (suchej ) patelni (rozbijając widelcem ,by nie było grudek) ,oprószamy solą i pieprzem.
    Sos miksujemy ,dodajemy mąkę rozprowadzoną w wodzie ,zagotowujemy.
    Mięso i makaron przekładamy do sosu ,podgrzewamy ,cały czas mieszając.
    Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować