1. Z podanych składników pZ 1/2 l mleka odlewamy połowę szklanki i rozpuszczamy w nim obie mąki.
Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.
W wlewamy mleko z mąkami, gotujemy cały czas mieszając aby nie przywarło.
Gdy zgęstnieje odstawiamy do ostygnięcia.
Masło ucieramy dodając po łyżce wystudzonej masy budyniowej.
Galaretki rozpuszczamy w 1 l wody i studzimy.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Dodajemy do gęstniejących galaretek.
Wystudzony biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy tężejącą masę jabłkową i wstawiamy do lodówki.
Roztapiamy 2 łyżki masła, prażymy na nim wiórki kokosowe z cukrem.
Studzimy.
Gdy masa w lodówce mocno stężała, wykładamy pozostałą część kremu budyniowego i posypujemy zimnymi wiórkami kokosowymi. ieczemy biszkopt.
Komentarze