Totr żelkowo-lentylkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier następnie żółtka a na końcu wymieszane oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia piec ok 45 minut
Po upieczeniu i ochłodzeniu kroimy na 3 części i nasączamy herbatą.
Masa I
Czekoladę stopić w garnku ustawionym na drugim garnku z gotującą się wodą. Odstawić.Masło zmiksować na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać czekoladę i zmiksować. Po przestygnięciu dodać lentylki i wymieszać.
Masa II
rozpuścić obie galaretki w nieco mniejszej ilości wody niż zalecane. Następnie, gdy lekko stężeją wylać agrestową na dolną część biszkopta poukładać na niej przekrojone na pół malinki poczekać jak galaretka stężeje i wylać truskawkową. przykryć plackiem i wyłożyć masę I. i przykryć górnym biszkoptem
Polewa:
Wszystkie składniki wsypać do garnka i mieszać cały czas do rozpuszczenia na małym ogniu. Nie gotować.Położyć na ciasto i posmarować boki.
udekorować dookoła żelkami, boki posypać cukierkami i wykonać napis flamastrami
Komentarze